Üdvözlöm Debrecen legelső hitel blog oldalán! Segítek Önnek eligazodni a hitelek világában!

Hitel-Debrecen,Bank-Debrecen

Az ingatlanátírási illetékről

2009. május 07. - Hitel-Debrecen,Bank-Debrecen

Mértéke:

  Lakó ingatlan átírási illetéke négymillió forintig a vételár 2%-a, négymillió feletti rész 6%-a. Garázs, és egyéb nem lakás céljára szolgáló ingatlan átírási illetéke 10%.

10MFt értékű lakóingatlan  és 2MFt értékű garázs esetén a vevő a következő módon fogja az illetéket megfizetni.

Lakás 4MFt után 2% azaz            80.000Ft

Lakás 6MFt után 6% azaz          360.000Ft

Garázs 2MFt után 10% azaz       200.000Ft

Összesen:                               640.000Ft

Ügyintézés:

  Az adásvételi szerződést csak a Földhivatalhoz kell benyújtani, aki azt továbbítja az Adóhivatal felé. A szerződés alapján a hivatal illetékelőleget szab ki, aminek alapja az adásvételi szerződésben szereplő vételár. A végleges illeték kiszabása csak az után történhet, hogy az új tulajdonos tulajdonjogát a földhivatal az ingatlan-nyilvántartásba véglegesen bejegyezte. A végleges illeték kiszabásakor az illeték hivatalnak jogában áll az ingatlant felértékelni és az illetéket saját értékelése alapján kiszabni.

 Ha a szerződésben „gyanúsan” alacsony összeg szerepel a vételár helyén, vagy a lakáshoz tartozó garázst a hivatal túl olcsónak találja, akkor hajlamos az összeget felkerekíteni.

Kivételek:

Telek illetéke:

  Mivel a telek nem lakóingatlan szintén 10%-az átírási illeték, de ha valaki a telekre lakóház építését vállalja az illeték fizetést a hivatal 4 évre felfüggeszti és ha 4 éven belül a tulajdonos az új ház használatba vételi engedélyét a hivatalnak bemutatja, az illeték törlésre kerül. Ellenkező esetben az illetéket büntető kamattal kell megfizetni.

Új építésű lakás illetéke:

  Akik vállalkozóktól vásárolnak új építésű ingatlant, azok 15 MFt értékhatárig mentesülnek az illetékfizetési kötelezettség alól. 15-30MFt értékű új ingatlanok esetén, csak a 15MFt feletti rész után kell 6% illetéket fizetni.

Ingyenes Hitel-kalkulátor

  Kíváncsi rá milyen HIBÁKAT követnek el a leggyakrabban azok, akik hitelt vesznek fel vagy vettek fel? Iratkozzon fel most hírlevelemre és INGYEN eljuthat a TITKOS OLDALAMRA , ahol 5+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN jótanács várja!

Ide kattintson!

 Szeretne egy INGYENES tájékoztatást kapni? Szeretné, hogy KÉNYELMESEN  az otthonában, egy SZAKÉRTŐ  válaszoljon az összes pénzügyi kérdésére?

Kattintson ide!

Debrecen-Bank: Debreceni bankfiókok nyitva-tartása

A bejegyzés trackback címe:

https://hitel-debrecen.blog.hu/api/trackback/id/tr771108588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.