Üdvözlöm Debrecen legelső hitel blog oldalán! Segítek Önnek eligazodni a hitelek világában!

Hitel-Debrecen,Bank-Debrecen

Az adósok sorsa

2009. május 16. - Hitel-Debrecen,Bank-Debrecen

  Egy-két havi részlettel elmaradó ügyfelekkel szívesen tárgyalnak még a bankok, aki viszont negyedévesnél több tartozást halmoz fel anélkül, hogy hajlandóságot mutatna a megegyezésre, azt rossz adósként kezelik.

 Az igaz, hogy az aki előre jelzi, hogy fizetési nehézsége lesz előnyösebb helyzetben van, de mi lesz azokkal akik jelezték, a bankfiókban, e-mailben, hogy baj van csak valahogy nem kaptak rá választ?

 Az árverések zöme olyan adósokat érint majd, akik a baj azonnali orvoslása helyett homokba dugták fejüket és nem tettek lépéseket a bankkal történő megállapodásra. Az árverés  a lehető legrosszabb megoldás az adós fél számára, hiszen a bankok mélyen a forgalmi érték alatt hirdetik meg a lefoglalt ingatlanokat, mert csak a hitelösszeg visszanyerése a céljuk. Ez pedig azt jelenti, hogy ha a bank előbb adja el az ingatlant, mint a tulajdonos, utóbbi egy fillért sem lát majd lakása, háza árából.

 Mi lesz az államilag támogatott hitelekkel, illetve a szocpollal élők sorsa akkor, ha netán teljesen bedőlnének és a bank árverezésre bocsátaná fedezetül szolgáló ingatlanukat?

 A már megszületett gyermek után felvett szocpol alanyi jogon jár a magyar állampolgároknak, ezért nem kell visszafizetni akkor, ha netán elvész az ingatlan, aminek megvásárlásához felvették ezt az állami támogatást.

 Amennyiben megelőlegezett szocpolról van szó, azt kamatostul vissza kell fizetni ( a 4/2005. (I. 12.) Korm. rendelet („Fészekrakó” program) 7.§ (4) bekezdése), hogy az állami kezesség beváltásánál az APEH (az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art. 117.§) szerint) jár el. Eszerint az APEH feladata lesz, hogy az állam által a bank számára megfizetett garancia összegét adókövetelésként behajtsa az adóson.

 Ha árverésre kerül a sor, a befolyó összegből a jelzálogjogosultak a földhivatali bejegyzés alapján meglévő sorrendben részesülnek (a forint hitelek kivételével az Államkincstár szokott első helyen állni és utána jön a bank). 2003. évi XCII. törvény (Art. 117.§) szerint) jár el. Eszerint az APEH feladata lesz, hogy az állam által a bank számára megfizetett garancia összegét adókövetelésként behajtsa az adóson.

 Ha árverésre kerül a sor, a befolyó összegből a jelzálogjogosultak a földhivatali bejegyzés alapján meglévő sorrendben részesülnek (a forint hitelek kivételével az Államkincstár szokott első helyen állni és utána jön a bank). 

Ingyenes Hitel-kalkulátor

  Kíváncsi rá milyen HIBÁKAT követnek el a leggyakrabban azok, akik hitelt vesznek fel vagy vettek fel? Iratkozzon fel most hírlevelemre és INGYEN eljuthat a TITKOS OLDALAMRA , ahol 5+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN jótanács várja!

Ide kattintson!

 Szeretne egy INGYENES tájékoztatást kapni? Szeretné, hogy KÉNYELMESEN  az otthonában, egy SZAKÉRTŐ  válaszoljon az összes pénzügyi kérdésére?

Kattintson ide!

Debrecen-Bank: Debreceni bankfiókok nyitva-tartása

A bejegyzés trackback címe:

https://hitel-debrecen.blog.hu/api/trackback/id/tr181124544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.