Üdvözlöm Debrecen legelső hitel blog oldalán! Segítek Önnek eligazodni a hitelek világában!

Hitel-Debrecen,Bank-Debrecen

Hogyan nyerhetnek százezreket az árfolyamrögzítéssel?

2012. május 04. - Hitel-Debrecen,Bank-Debrecen

  Az árfolyamrögzítést választó közalkalmazottak a frankalapú hitelüket 180, az euró alapú hitelüket 250, míg a jenhiteleket 2,5 forintos árfolyamon törleszthetik április 1-től, függetlenül attól, hogy az adott deviza piaci árfolyama éppen hol jár. Megéri-e a közszolgáknak az árfolyamgát? Erre a kérdésre kereste a választ profitline.hu csapata egy banki szakértővel, a Top Finance & Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft. Credit Divízójának vezetőjével, Csáki Zsolttal.

- Milyen feltételeknek kell teljesülnie ahhoz, hogy az árfolyamgátat igénybe vevő közalkalmazottak 3 százalékos kamattámogatást kapjanak?


- A törvény szerint az igénylőnek közszolgának kell lenni. Az árfolyamrögzítési törvény pontosan meghatározza a közszolgák, köztisztviselők, közalkalmazottak körét illetve egy új elemként jelent meg a törvényben, hogy az állami többségi tulajdonú cégek, vállalatok munkavállalói is közszolgáknak minősülnek. Első körben a közszolgák 3 %-os kamattámogatást kapnak a gyűjtőszámlán lévő felhalmozott összegből, illetve gyermekenként +1 % az, ami jár nekik.


- Azok a közszolgák, akik 2011. december 30-ig a hitelező banknál jelezték a végtörlesztési szándékukat és ezt bejelentettek a munkáltatónál is, de nem tudtak végtörleszteni, milyen további kedvezményt kapnak?


- Azok a közszolgák, akik 2011. év végéig bejelentették mind a munkáltatójuknál, mind pedig a pénzintézetnél a végtörlesztési szándékukat, de nem tudtak élni a lehetőséggel, egyszeri vissza nem térítendő támogatásra jogosultak. 2012. február 1. és 2012. július 1. közötti a 180 forintos árfolyamrögzítés feletti résznek egyszeri vissza nem térítendő összege. Ez egy meg nem fizetendő összeg, amit a pénzintézet költségmentesen betud a tőketartozásba. Nem az ügyfél kapja meg, hanem a pénzintézetnek utalja át a Kincstár. Az összeget a tőketartozás csökkentésére kell a pénzintézetnek felhasználnia. Ez esetenként akár többszázezer forint is lehet. Fontos az is, hogy az eredeti hitelösszeg nem haladhatja meg a 20 millió forintot. Akkor jár a közszolgának a vissza nem térítendő támogatás, ha szerződéskor az az ingatlan, amely biztosítékul szolgál a hitel mögött, legalább 50 %-ban a tulajdonában van és benne is lakik. Abban az esetben, ha a közszolga úgy vette fel a hitelt, hogy az anyósé, az apósé az ingatlan fedezete, akkor nem élhet az új árfolyamrögzítéssel. 90 napot meghaladó tartozása sem lehet és más egyéb lakóingatlan sem lehet a nevén, erről nyilatkoznia kell.


- Milyen szabályok vonatkoznak még speciálisan a közszolgákra az árfolyamrögzítés kapcsán?


- Április 1-jétől azok, akik bejelentették végtörlesztési szándékukat a munkáltatónál illetve a pénzintézetnél - soronkívüliséget élveznek az elbírálás során. Nekik 30 nap alatt kell, hogy elintézze a pénzintézet a gyűjtőszámla-hitel szerződés megkötését az árfolyamrögzítéshez. De az ügymenet nem automatikus, ezt az ügyfélnek személyesen írásban kell kérnie a pénzintézetnél, ahol a devizahitelt felvette.

Forrás: ProfitLine.hu

Ingyenes Hitel-kalkulátor

  Kíváncsi rá milyen HIBÁKAT követnek el a leggyakrabban azok, akik hitelt vesznek fel vagy vettek fel? Iratkozzon fel most hírlevelemre és INGYEN eljuthat a TITKOS OLDALAMRA , ahol 5+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN jótanács várja!

Ide kattintson!

 Szeretné,hogy INGYENESEN tájékoztassam? Szeretné, hogy KÉNYELMESEN  az otthonában, egy SZAKÉRTŐ  válaszoljon az összes pénzügyi kérdésére?

Kattintson ide!

Debrecen-Bank: Debreceni bankfiókok nyitva-tartása

A bejegyzés trackback címe:

https://hitel-debrecen.blog.hu/api/trackback/id/tr14488421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.